Спорт & Релакс


БАСЕЙН В КОМПЛЕКС ЕСТЕРА ВИНИ
Открит басейн с капацитет от 35 места  / шезлонги / чадъри /.

Басейнът се намира в 
Комплекс Естера Вини и ползването му влиза в цената на нощувка спрямо типа настаняване за гостите на Комплекса. 

Гости на "Комплекс Анита"  ползват басейна безплатно спрямо наличните свободни места.

*не важи за резервации през портали за настаняване, туроператори и агенции (като Booking, TripAdvisor, Trivago и други)

Забележка:
*забранено е внасянето на напитки на територията на басейна
*необходима е предварителна резервация /в момента на резервация по настаняванеза гости на Къщи Анита
*Къщи Анита се намират на 2,5 км разстояние от Комплекс Естера Вини или 5/6 мин с кола. 
*Двата Комплекса предлагат колела, които са на разположение на гостите без допълнително заплащане и са приятен начин да се стига от единия до другия Комплекс.


ПРАВИЛА БАСЕЙН

1. На територията на комплекса не се допускат лица, употребили алкохол и намиращи се под влияние на други упойващи вещества.


2. Пазете чистота! Изхвърляйте отпадъците на определените за това места.


3. Не се допускат домашни любимци.


4. Преди позването на басейна, задължително взимайте душ!


5. Персоналът на басейна не е отговорен за наранявания и инциденти, причинени по вина на посетителя.


6. ЗАБРАНЯВА СЕ СКАЧАНЕТО В БАСЕЙНА!


7. Родителите носят пълна отговорност за безопасността на децата си.


8. Всеки сам носи отговорност за личния си багаж!


9. Персоналът на комплекса си запазва правото да откаже достъп на всяко лице, което представлява опасност за останалите посетители.


10. Лицата, които не спазват горните правила ще бъдат предупредени, а при повторно нарушение, персоналът запазва правото си да отстрани нарушителя.


Разгледай
РЕЛАКС ЗОНА В КЪЩА АНИТА&РЕЛАКСЗа почивката и спокойствието на своите гости,КЪЩА АНИТА&РЕЛАКС предлага:-САУНА

-ДЖАКУЗИ 

-ЗОНА РЕЛАКС 

ПРАВИЛА ЗА ПОЛЗВАНЕ 

-задължително ползване на ЧЕХЛИ 
-взимане на ДУШ преди влизане във всички съоръжения
-в джакузито влизат максимум ДВАМА човека
-в Релакс зоната се влиза с ХАЛАТ
-джакузито е със заявка 1 ден преди настаняване
-внасянето на ХРАНА и НАПИТКИ е забранено
Разгледай
МАСАЖИ
За абсолютната хармония на вашата почивка предлагаме масажи с предварително записване при резервация на стая:

КЛАСИЧЕСКИ  цялостен (60 мин) 65 лв.
КЛАСИЧЕСКИ  частичен (30 мин) 55 лв.
ЛЕЧЕБЕН         цялостен (60 мин) 75 лв.
ЛЕЧЕБЕН         частичен (30 мин) 65 лв.

КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ
Прилага се при състояния на физическо и психическо пренапрежение, действа релаксиращо или тонизиращо. Чрез него се повлияват кожата, мускулите, подобрява се кръвообръщението, засилва се имунната система.

ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ
Прилага се при различни заболявания на опорно - двигателния апарат и нервната система като: дископатии, лумбаго, дискова херния, болки в гърба, мускулни и ставни болки, при хронично главоболие, мигрена.Съчетание на класически лечебен масаж, акупресура и вакуум масаж.

Разгледай
ВЕЛОСИПЕДИ
Поради доброто ситуиране на градчето в полите на Родопите и интересните пътеки и места, които човек може да посети, за Ваше удобство и забавление комплекс Анита предлага безплатно ползване на велосипеди.

Разгледай
ЕКО ТУРИЗЪМ
ЕКОПЪТЕКИ

Първа екопътека – „Манастира” маршрута е с приблизителна дължина 16 км. Пътеката минава през Исторически музей, Даново училище, Калугерски Харман (Табиите), паметника на Кочо Честеменски и достига до манастира Св. Тодор и поляните около него. Пътеката продължава в посока към старинна каменна чешма в защитената местност „Перистица”. По каменен римски път се стига до параклиса Св. Петка от където се връща в града. Туристическата пътека е интересна с изброените туристически и природни забележителности през които преминава. Преминавайки по маршрута туристите ще имат възможност да се запознаят с биоразнообразието на защитена местност „Перистица”. Характерни за тази територия са Червеният щъркел, който гнезди, а от флората на защитената местност интерес представлява уникалния енденмит родопския силивряк. Около параклиса Св. Петка в перущенска река се извършва автентичния обреден празник „Къпанки”.
 
Втора екопътека – „По пътя на героите” – маршрута е приблизителна дължина от 16 км. Пътеката преминава през Исторически музей, Даново училище, мемориален паметник – Паметник на трите поколения и достига до местността Генишен. След това туристическата пътека стига до пространствената Лещенска поляна. От Лещенска поляна маршрутът се спуска до язовира Батен и от там се връща в град Перущица.
 
Трета екопътека – „Младите скаути” – маршрута е с приблизителна дължина 8 км. Преминава през Исторически музей, Даново училище, достига до язовира Батен и се връща обратно. Язовира е предназначен за напояване на земеделски земи 50 000 кв. метра площ. На брега на микроязовира има постройка общинска собственост, която би могла да се ползва за склад на лодки, палатки и други необходими за престоя туристически вещи. Широките поляни около микроязовира позволяват да се организират различни мероприятия – спортни турнири, скаутски лагери, мониторинг на птиците, които в този район са многобройни и като видове разнообразие и като общ брой. Има изградено пожаробезопасно място за направата на традиционния за Перущица „ръжен” – уникално със своя вкус ястие, привлякло вниманието на български и чуждестранни туристи.

Разгледай
АРЕНА ПЕРУЩИЦА
На 20.12.2015г. в гр.Перущица бе открита новата спортна зала Арена Перущица. За строежа на многофункционалната спортна зала бяха осигурени средства от близо 6 млн. лв. по одобрен проект по ОП “Развитие на селските райони”. Това е най-големият спечелен проект на общината, след като градчето получи близо 1 млн. лв. за превръщане на Дановото училище в галерия и обновяването на Историческия музей. 

Спортният комплекс е с капацитет 800 места за зрители, а трибуните са разположени на три етажа. Залата е подходяща за 14 вида спорт, сред които баскетбол, хандбал, волейбол, футбол, бадминтон и тенис на маса. Комплексът е изграден съобразно всички европейски изисквания, с паркинг за 120 коли, 4 съблекални за отбори, две за съдии и още две за параолимпийци, специално пригодени за хора с увреждания. 

Съоръжението е своеобразен трамплин за развитието на спорта - не само в Перущица, но и в целия регион, както и средство за подобряване на инвестиционния климат в общината. Съоръжението дава възможност на града да бъде домакин на традиционни турнири при подрастващите, както и състезания от спортния календар на различни федерации.


Разгледай